Rafturile metalice, soluția perfectă pentru îmbunătățirea aspectului unui magazin și a experienței clienților

Cu toții știm că, în prezent, aspectul unui magazin are un impact major asupra comportamentului consumatorului. Dacă acestuia nu-i place un magazin nu intră în el sau dacă nu îi place cum arată un produs nu-l cumpără. Prin urmare, experții în merchandising se străduiesc să descopere cele mai bune strategii de design pentru a îmbunătăți aspectul magazinului.

Scopul final al specialiștilor în domeniu este de a îmbunătăți  experiența clienților în magazin și de a oferi produselor prioritare vizibilitatea de care au nevoie pentru a ieși în evidență pe rafturi. Cei care au aflat deja de Rafturi Metalice de la A la Z, le-au ales și au început să se bucure de rezultatele scontate.

Atunci când cumpărătorii vizitează magazinele și privesc rafturile, produsele care ies în evidență cel mai mult atrag atenția maximă și, prin urmare, cel mai probabil ajung în coșurile de cumpărături. Comercianții cu experiență folosesc chiar și software de urmărire a privirii pentru a vedea care sunt produsele de pe raft la care oamenii se uită. Acest lucru îi ajută să afle cum să-și expună produsele pe diverse rafturi metalice în magazin

Cu atât de multă știință și teorie în spatele designului ambalajelor de produse, designerii trebuie să inoveze în mod regulat pentru a rămâne relevanți – fără a compromite niciodată imaginile de bază ale mărcii lor. În acest articol veți descoperi două moduri-cheie prin care se poate atrage și mai mult atenția asupra rafturilor cu produse pentru a crește vizibilitatea și, în cele din urmă, vânzările.

Expunerea  produselor pe rafturi verticale

Utilizarea rafturilor verticale este o modalitate inteligentă de a face produsele să iasă în evidență, de a maximiza utilizarea spațiului disponibil și de a oferi cumpărătorilor o experiență mai bogată și mai variată în magazin. Avantajele mărfurilor verticale se referă la plasarea raftului la nivelul ochilor, întrucât produsele poziționate sub nivelul ochilor nu sunt la fel de vizibile imediat și, prin urmare, atrag mai puțin atenția cumpărătorilor.

Comercianții cu amănuntul sunt conștienți de acest lucru și, atunci când aleg să își afișeze produsele într-o manieră verticală, au tendința de a plasa articole mai scumpe și premium la nivelul ochilor – în timp ce alternativele mai ieftine, proprii sau convenabile la preț sunt de obicei plasate în partea de jos.

Atrageți atenția cu blocuri de culoare pe rafturi metalice

Această tactică de merchandising este frecvent utilizată de comercianții de retail și de magazinele de modă și implică actul de a plasa articole în culori contrastante unul lângă altul. Merchandiserii utilizează roți de culoare pentru a valorifica relațiile profitabile între cele două culori și pentru a evita combinațiile de culori haotice sau nepotrivite – în vederea creării unui mediu în magazin care pare natural peste tot.

Pentru a crea blocuri de culori, se poate începe cu alegerea unei teme (de exemplu, Ziua Îndrăgostiților, Halloween sau Crăciun) și poziționate produsele  în culori relevante unele lângă celălalte. Pentru Halloween, de exemplu, verde, portocaliu și negru ar fi culori potrivite pentru această temă. Următorul pas este de a crea un flux de culori bazat pe tema aleasă – culori mai întunecate așezate în stânga, deplasându-se treptat spre nuanțe mai deschise în dreapta sau culori mai închise în partea de jos, îndreptându-se către nuanțe mai deschise în partea de sus. În acest fel, se pot utiliza diferite nuanțe pentru a direcționa atenția cumpărătorilor către anumite produse sau rafturi cu produse.

Prin folosirea unor asemenea tactici de merchandising în amenajarea magazinului, puteți îmbunătăți experiența finală a clienții dvs. și puteți oferi produselor prioritare vizibilitatea de care au nevoie pentru a ieși în evidență pe rafturile metalice de înaltă calitate pe care mulți comercianți de succes le-au descoperit deja la cei de la Rafturi Metalice de la A la Z.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *