Numai la 07funerare este deschis in miez de noapte…

Funeralii

Ploua, fulgera se despica pamantul, iar sufletul meu este in aceeasi stare. Ii pare rau c-a murit, ii pare rau c-a murit, fiindca a iubit nebuneste viata, la fel cum ne-a iubit pe noi, de aceea ploua de rupe pamantul!

Stau singura-n noapte, cu moartea lui pe suflet si nu stiu ce sa fac.

El este mort la peste 2000 de kilometri de casa, eu sunt singura pe furtuna asta in orasul acesta imens. Este atata lume in oras si totusi suport durerea si frica ingrozitoare ca nu voi putea trai fara el singura.

Funerare sunt frunzele ude de ploaie de la geam si glasul ploii pare un bocet nesfarsit. “Voi suna la servicii funerare sa solicit repatriere!”

Gandul cel bun mi-a rasarit promitator in minte. Simt nevoia sa aud un glas in noapte, sa stiu ca nu sunt singura si ca voi fi ajutata sa il aduc in tara. Ecranul laptopului il zaresc printre perdeaua de lacrimi. Uneori perdeaua se transforma intr-o cortina grea si nu mai vad nimic in jur.

Stau cu telefonul alaturi si sun. La prima firma toti dorm. Ma simt de parca nimeni nu are nevoie de mine, nimeni nu vrea sa ma ajute.

Incerc  la a doua. Aceeasi tacere apasatoare. Numai la 07funerare nu doarme nimeni, fiindca din momentul in care intru pe site, telefonul de pe pagina imi face semne sa il folosesc.

Este atat de cald glasul de la capatul firului, incat simt cum cineva imi toarna balsam alinator peste arsura grava a sufletului.

Mai intai cineva imi demonstreaza ca poate fi empatic cu mine si am nevoie de acest lucru. Nu este ceva teatral, ci cuvintele sunt sincere si glasul la fel. Oamenii care lucreaza aici chiar simt cu familiile indoliate.

Apoi incepe sa ma consilieze. Cu carnetelul in fata notez constiincios:

-pretul. Imi place franchetea lor in a discuta deschis. Costurile repatrierii incep la 990 de euro si cresc in functie de distanta dintre orase, dorintele apartinatorilor legate de aspectul sicrielor sau al hainelor, daca acestia vor ca firma sa rezolve si problemele din tara legate de inmormantare. Ei ma pot scuti de tot, adica si de repatriere si de inchirierea capelei si programarea ceremoniei, de pregatirea cosului pentru biserica si a pachetelelor, de rezervarea locului de veci si de comandarea aranjamentelor funerare.

-durata exacta a repatrierii. Ma sigura ca voi fi tinuta la curent pe tot parcursul traseului de modul in care decurge calatoria.

-in ce consta exact pregatirea trupului neinsufletit. Nu credeam sa fie atat de multe lucruri de facut si ma bucur ca efectele imbalsamarii sunt de durata.

-actele si obiectele obligatorii fara de care repatrierea nu este posibila. Aflu acum pentru prima data de pasaport funerar international, de sicriul obligatoriu din zinc pus in cel din lemn masiv si de obligativitatea sigilarii capacului.

Vorbim mult si la final mi se face legatura cu operatorul celei mai bune firme de servicii funerare, fiindca am vorbit cu reprezentantul dispeceratului la inceput, dar sunt complet edificata in ceea ce priveste repatrierea.

Acelasi glas natural, care alunga durerea din suflet, aceeasi atitudine empatica. Am impresia ca la orizont se face incet-incet lumina in viata mea, iar furtuna si-a mai diluat din forta distructiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *