Promovare Google cu greseli de SEO

SEO Google

Probabil ca deja stii ca optimizarea motorului de cautare (SEO),  este cel mai important instrument de promovare Google. Daca site-ul tau nu apare destul de des in rezultatele de cautare ale Google, nu iti va fi usor sa gasesti noi clienti interesati de serviciile tale. Aproximativ jumatate dintre cei implicati in afacerile lor, au recunoscut ca mai mult de 25% dintre clientii lor au gasit site-ul, ca urmare a rezultatelor cautarii. Desigur, bazandu-te pe motoarele de cautare ca singura sursa de trafic pentru site-ul tau nu este relevant, dar cu siguranta trebuie sa faci tot ce este posibil pentru a aparea in rezultatele cautarii interogarilor relevante. Chiar si cu toate principiile de baza SEO, pot exista greseli de SEO pentru care site-ul tau nu este indexat suficient de bine. Si daca folosesti intrebari de inalta frecventa, concurentii nu te vor lasa, ci vor plusa. Dar,  daca reusesti sa eviti cateva greseli de baza, sansele tale de succes se vor mari considerabil.

Ignorarea meta etichetelor

Meta-etichetele sunt descrieri de text care permit motoarelor de cautare sa inteleaga subiectul site-ului tau. Fiecare proprietar de site trebuie sa specifice un titlu, o descriere si cuvinte cheie, atat pentru site in ansamblu, cat si pentru fiecare pagina separat. Este de dorit ca titlul si descrierea sa contina 2-3 cuvinte cheie, dar nu mai mult. Utilizeaza Google Trends pentru a intelege care dintre cuvintele cheie sunt cele mai comune in cadrul tau de nisa si planificatorii de cuvinte cheie de la Google, pentru a afla numarul de interogari pentru ele.

Mai multe cuvinte cheie  pentru solicitari

Aceasta se numeste promovare Google cu greseli de SEO. Cu cat este mai mare traficul pe care il vei atrage, cu atat concurenta pentru interogari este mai mare. Daca utilizezi cuvinte cheie mai precise, cu frecventa redusa, probabilitatea de a fi pe prima pagina va fi mult mai mare. Dupa selectarea atenta si crearea unei liste de cuvinte cheie dintre cele mai relevante, trebuie sa continui sa adaugi meta-etichete (inclusiv titluri, descrieri si cuvinte cheie) in fereastra de setari SEO, pentru fiecare pagina a site-ului.

Supraincarcarea cu cuvinte cheie

Pentru a fi afisat la solicitarile cheie relevante, trebuie sa faci literalmente site-ul cu cuvinte cheie. Dar, in acelasi timp, nu trebuie sa faci greseli SEO, adica ele trebuie sa se potriveasca armonios cu contextul paginii, in caz contrar motoarele de cautare pot bloca site-ul pentru o multime de cuvinte cheie. Daca doresti sa te asiguri ca algoritmii motoarelor de cautare nu vor simti ca incerci sa ii manipulezi, utilizeaza cuvintele cheie cu intelepciune, si anume, sa se potriveasca armonios cu continutul. Pe scurt, informatiile din meta tag-uri si din continutul site-ului ar trebui sa para ca si cum ar fi fost scrise pentru oameni si nu pentru roboti. In acest sens, iti poti exersa creativitatea prin alegerea sinonimelor pentru solicitarile tale cheie. Dar nu uita ca este mult mai important sa scrii continut de inalta calitate si sa fie citit, decat sa adaugi un alt cuvant cheie la fiecare rand de text si sa nu fie citit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *