De ce prefera femeile singuratatea

Femeie singura

âS-a constatat ca multe femei active moderne, care s-au nascut dupa 1981 si-au pierdut interesul fata de sexul opus. O astfel de concluzie a fost facuta de echipa Universitatii de Stat din San Diego sub conducerea psihologului american Jean Twenge, care au observat ca multe femei singure sunt mult mai putin interesate de a avea o relatie cu un barbat, decat generatiile anterioare. Acest lucru se intampla in toate tarile, in general. Chiar si in Romania exista femei singure Cluj, care au crescut intr-o era de dezvoltare tehnologica rapida si au lucruri mai importante de facut.

Noul studiu, realizat de grupul londonez Mintel, ar putea fi inca o concluzie care sa intareasca  spusele primilor cercetatori, referitor la generatia de femei singure. Multe femei singure Cluj, spun ca prefera sa fie singure, deoarece o relatie stabila este consumatoare de timp, nemaiavand timp si pentru alte lucruri mai speciale. Datele din sondajele efectuate de expertii companiei, sugereaza ca femeile moderne prefera sa fie singure, percepand relatia ca o munca dificila si obositoare. De asemenea, multe femei singure Cluj, sunt  preocupate de cariera lor si sunt mult mai putin interesate de a avea o relatie cu un barbat.

Sunt multumite de statutul lor

Studiul a aratat ca 61% dintre aceste femei singure sunt destul de multumite de statutul lor actual si nu vor sa schimbe nimic in viitorul apropiat. Aceasta tendinta, spun expertii, este deosebit de puternica in randul femeilor singure de peste 45 de ani, 32% dintre acestea afirmand ca sunt „foarte fericite” in acest moment. In ceea ce priveste barbatii din acelasi grup de varsta, nivelul lor de fericire in statutul de singuratate, este cu siguranta mai mic: doar 19% dintre respondenti se considera „foarte fericiti” si „destul de fericiti”.

De ce o astfel de diferenta mare?

Profesorul Emily Grundy de la Universitatea din Essex considera ca motivul pentru acest lucru, este  timpul si efortul consumate pentru relatii. Insa, desi exista destule femei singure Cluj, totusi exista si multe femei singure, care in mod traditional, investesc  mai mult in ele si au un rol mai activ in toate procesele legate de construirea, imbunatatirea sau restabilirea relatiilor. Studiile arata ca multe femei singure Cluj, sunt mai angajate in munca domestica decat barbatii, gatesc mai des si, in general, sunt mai emotionante in relatii.

Multi psihologi, totusi sunt de acord ca exista si multe femei singure care fac mai eficient lucrurile atunci cand actioneaza singure. Barbatii spun adesea despre ele ca fac umbra pamantului, dar daca te gandesti mai bine, „umbra” este intotdeauna o actiune  a independentei feminine. In acelasi timp, multe femei Cluj nu sunt deranjate de ceea ce spun barbatii despre independenta lor. Femeile tind sa socializeze mai bine in retele sociale alternative, in timp ce barbatii in aceasta chestiune se bazeaza pe sotiile lor, reducand treptat interactiunea sociala. Ideea este ca femeile singure continua sa comunice in mod activ cu colegii lor, prietenele si cu conditionatul „club de cusatoare de broderie” in orice statut. Deci, femeile singure daca nu au un partener in mod constant, oricum nu se plictisesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *