Ce se intampla cand cosul de fum „nu trage” si ce puteti sa faceti in legatura cu acest lucru

semineu cum arde

Cand detii un semineu pe lemne, trebuie sa te asiguri ca focarul are parte de suficient aer pentru a facilita arderea lemnelor. Cand focul nu este alimentat corespunzator cu aer, semineul nu va avea eficienta la ardere, iar lemnele pot ramane arse incomplet sau focul chiar se poate stinge mult prea repede. Asadar, atunci cand cosul de fum „nu trage”, resultatul este un foc slab in semineu, care se aprinde si se intretine greu. De aceea este necesar ca aerul sa aiba un tiraj corespunzator prin cosul de fum, iar orice obstructioneaza acest aspect trebuie remediat pentru a creste eficienta seminelui. Iata ce poti face cand ai probleme de „tragere” a cosului.

Asigura-te ca nimic nu blocheaza cosul de fum

Trebuie sa ai in vedere ca un cos de fum sta nefolosit luni intregi pe perioada sezonului cald, asa ca se poate intampla ca sa ajunga blocat pana la venirea vremii reci. Daca nu ai un capac peste horn sau o plasa, exista sanse sa te trezesti cu blocaje in horn de diverse feluri. De la frunze si crengute, la cuiburi si culcusuri de animale. Asadar, inainte sa te apuci sa faci primul foc dupa o lunga perioada in care nu ai folosit semineul deloc, este bine sa faci o inspectie amanuntita la cosul de fum. Asigura-te ca poti vedea iesirea hornului si ca nimic nu va bloca fumul care iese si va lasa aerul sa intre in camera de ardere. Chiar si daca ai capac la horn, nu strica sa inspectezi cosul periodic, pentru ca frunzele se pot strecura si pe sub capac.

Curata cosul de fum regulat

Curatarea cosului de fum inainte de prima folosire in sezonul rece ar trebui sa devina un obicei bine stabilit. Cand ardem lemne in semineu, rezulta un numar considerabil de produsi secundari care ajung sa se depuna pe peretii interiori ai cosului de fum. Funinginea si creozotul sunt doua dintre ele, care pot genera nu doar blocaje si pot duce la slabirea hornului si la pericolul de incedii, dar pot produce si mirosuri neplacute. Creozotul este in special periculos, pentru ca este un tip de smoala lipicioasa deosebit de inflamabila. La temperaturi inalte, cum sunt cele din horn, se poate aprinde si produce pagube la horn. De obicei, cand se face inspectia la cosul de fum, se indeparteaza si depunerile de creozot si funingine. Este recomandat sa nu sari peste curatirea cosului de fum, pentru ca nu poti preveni depunerile de creozot, aceasta substanta fiind generata de fiecare data cand faci foc in semineu. Asa ca fie ca iti place sau nu, creozotul se va acumula in interiorul cosului de fum intotdeauna.

Alege cosuri de fum de calitate

Un cos de fum care este facut corespunzator va avea performanta ridicata si va prezenta riscuri mult mai mici cand vine vorba de blocaje sau probleme de functionare. Este bine sa nu faci rabat de calitate cand vine vorba de cosul de fum pentru semineul tau. Fie ca ai deja un semineu si nu esti multumit de cum trage cosul de fum sau intentionezi sa inbunatatesti comfortul casei tale cu un semineu pe lemne, alege inteligent si fii informat cand vine vorba de cosuri de fum. Sunt numeroase oferte pe piata care pot promite diverse, asa ca merita sa verifici garantia calitatii pe care aceste produse le ofera.

Cosurile de fum Seminee Deus beneficiaza de certificari de performanta garantate de producator si cu siguranta nu te vor dezamagi. Poti fi sigur ca aceste cosuri de fum vor asigura o eficienta ridicata a semineului tau si va face folosirea lui o activitate usoara si placuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *