Dentiservice şi serviciile de pedodonţie

Dentiservice si serviciile de pedodontie

Cunoscută și sub numele de pedodonție, stomatologia pediatrică este subsecțiunea stomatologiei implicate în tratarea dentiției copiilor de la naștere până la adolescență. Stomatologia pediatrică diferă de stomatologia adulților, deoarece copiii și adolescenții cresc și, ca urmare, dinții lor se schimbă. Cu toate acestea, această ramură a stomatologiei se concentrează în mod similar asupra înțelegerii cauzei și prevenirii bolilor, echilibrând în același timp nevoia de a crea relații de încredere cu pacienții tineri. Mai mult decât atât, această formă de stomatologie se concentrează mai mult pe învățarea obiceiurilor sănătoase, adaptarea procedurilor pentru nevoile copiilor și supravegherea sănătății orale pe măsură ce copiii se dezvoltă.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale acestui domeniu al stomatologiei este de a-i învăța pe copii importanța dinților sănătoși. Ulterior, se acordă atenție în prevenirea cariilor dentare și prezentarea obiceiurilor și a comportamentelor care împiedică degradarea și boala gingiilor. Într-adevăr, numeroase studii științifice indică faptul că igiena orală slabă poate fi legată de relațiile sociale slabe, performanța școlară slabă și problemele cu încrederea în sine. Nu este surprinzător faptul că medicii stomatologi  sunt experți în comunicarea cu copiii în ceea ce privește obiceiurile alimentare și modul în care acestea afectează dinții și cât este de important periajul,  ața dentară și îngrijirea orală generală.

Pedodonția se bazează pe o gamă largă de discipline, tehnici, proceduri și abilități. Deși multe dintre atributele stomatologiei copilului sunt împărtășite cu alte ramuri, stomatologia pediatrică este modificată și adaptată pentru a satisface nevoile copiilor.

Deci, în timp ce stomatologia pediatrică împărtășește multe dintre fundamentele bunei practici dentare, există și unele distincții importante. Copiii trebuie să învețe constant să- și îngrijească sănătatea lor orală. Studiile indică că aproape 50% dintre copii vor suferi carii dentare înainte de vârsta de 5 ani, iar mai mult de jumătate vor prezenta alte probleme. Pedodontiștii pot ajuta la promovarea igienei orale, astfel încât copiii să crească cu zâmbete mai sănătoase. Cu toții știm că sănătatea dentară adecvată are implicații semnificative asupra sănătății emoționale și fizice globale, iar copiii sunt primii care trebuie să învețe  cum să aibă grijă de dinții lor.

Un stomatolog Bacău bun care să aibă grijă de sănătatea dinților micuțului tău poți găsi în cadrul clinicii Denti Service. Aici, în cadrul serviciilor de pedodonție, se pot face consultații, extracții dinți de lapte, incizii, drenaje abces, obturații, tratamente pentru gangrenă, detartraje și periaje pentru copiii mai mari de 12 ani. Mai multe detalii, prețuri și date de contact ale clinicii Denti Service găsești pe site-ul web www.dentiservice.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *