Semințele de dovleac, o minune a naturii

seminte de dovleac

Dovleacul a fost unul dintre alimentele pe care exploratorii spanioli și portughezi l-au descoperit în America în secolul al XV-lea și apoi l-au transportat înapoi în Europa. Dovleacul a fost mai bun decât roșiile și cartofii în ceea ce privește suspiciunile europenilor și a fost cultivat pe scară largă. Majoritatea oamenilor nu cunosc beneficiile pentru sănătate ale semințelor sale. Ele pot fi folosite în supe și sosuri, precum și ca o gustare sănătoasă. Po să le coci cu sau fără sare

În Grecia, oamenii le mănâncă ca și gustări și se numesc passatempo. Acestea conțin grăsimi monosaturate care pot duce la scăderea nivelului de colesterol din sânge, adică colesterolul rău și creșterea nivelului de colesterol bun. Dieta mediteraneană este una dintre cele mai sănătoase din lume și conține multe dintre aceste grăsimi bune care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Fitotesterolii prezenți în aceste semințe de dovleac ajută la scăderea nivelului de colesterol „rău”, așa că în poți să ai o inimă bună consumând aceste semințe. Fitotesterolii găsiți în nuci și semințe pot stimula sistemul imunitar și pot scădea riscurile unor forme de cancer. Vitamina E conținută în aceste semințe este cunoscută că are proprietăți antioxidante puternice, ceea ce înseamnă că celulele sunt protejate de daunele cauzate de radicalii liberi care pot provoca cancer.

Unul dintre beneficiile principale pentru sănătate pentru bărbați este acela că ele pot promova sănătatea glandei prostatei și pot reduce riscul de extindere a prostatei în hipertrofia prostatei benigne (BPH), care afectează mulți bărbați care au peste 50 de ani. Se consideră că această protecție poate fi datorită carotenoidelor și Omega-3 prezente în uleiul de semințe. Bărbații care au cantități mari de carotenoizi în dieta lor au un risc mai mic de BPH. Acum, carotenoizii din semințele de dovleac sunt în mod special cercetați pentru a vedea de ce au acest efect.

Semințele de dovleac sunt bogate în potasiu, care este legat de scăderea tensiunii arteriale. Potasiul este esențial pentru funcția inimii și joacă un rol-cheie în contracția musculaturii scheletice și netede, făcându-l important și pentru funcția digestivă și musculară normală. Acest lucru înseamnă că este de asemenea, bun pentru disfuncții erectile.

Aceste seminte conțin o cantitate echitabilă de zinc, care, împreună cu calciu și alte vitamine și minerale, ajută la protejarea oaselor de fractură atunci când cădem. Femeile și bărbații cu vârsta de peste 50 de ani pot beneficia în mod egal de o dietă care conține aceste semințe.

Semințele conțin triptofan aminoacid care se transformă în serotonină și niacină în organism și împreună cu vitamina E prezentă,  ajută la scăderea anxietății și la ameliorarea simptomelor stresului, cum ar fi nervozitatea și iritabilitatea.

Semințele de dovleac conțin o lungă listă de minerale, incluzând fosfor, magneziu, mangan, cupru și urme de seleniu, care ne ajută să ne ridicăm starea de spirit, precum și cele menționate mai sus.

Vitamina A este de asemenea prezentă și aceasta combinată cu vitamina E poate ajuta la îmbunătățirea vederii, în special previne orbirea nocturnă și protejează de degenerescența maculară care apare pe măsură ce îmbătrânim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *