Tu ce stii despre manusile de unica folosinta?

manusi medicale

Daca in ziua de astazi nu ar exista manusi chirurgicale sau manusi de unica folosinta nu stiu ce m-as face. Folosesc manusi de unica folosinta pentru ca lucrez cu substante care imi afecteaza pielea, dar nu sunt subsantele de vina in totalitate, ci si faptul ca pielea mea este sensibila si deseori ma trezesc cu iritatii. Si din acest motiv sunt mereu in cautarea unor manusi medicale de unica folosinta. Dar sunt foarte sigura ca si tu ai purtat manusi de unica folosinta cel putin o data si ai fost multumit de protectia pe care acestea ti-au oferit-o.

Caroline Hamppton Halsed a fost o asistenta ce locuia in Baltimore. Aceasta si-a dat seama, undeva prin anul 1890, ca unele substante pe care le foloseste in timpul interventiilor ii provoca alergii asa ca s-a gandit ca trebuie sa faca ceva pentru a impiedica acest lucru, ea a fost prima persoana care a purtat manusi de unica folosinta. Iar dupa ce ea le-a purtat au inceput si alte asistente, dar si medici sa le poate. Motivul pentru care medicii au inceput sa le poarte din ce in ce mai des nu este unul la care te-ai fi gandit sau asteptat in prima instanta. Ei considerau ca avantajul manusilor de unica folosinta este acela ca le ofera o mai buna precizie in timpul interventiilor chirurgicale. Si mai apoi au ajuns la concluzia ca acestea le ofera protectie impotriva bacteriilor si bolilor, atat lor, cat si pacientilor ce erau supusi interventiilor. Si uite asa astazi suntem protejati, iar in timpul operatiilor indiferent de complexitatea lor ni se poate oferi un mediu steril, un mediu in care sa ne simtim mai protejati si lipsiti de aceasta grija.

Nu stiu daca voi va puteti imagina ce s-ar putea intampla daca in timpul unei interventii medicul care efectueaza operatiune nu ar purta manusi. Urmarile ar putea fi foarte grave, din acest motiv este obligatoriu ca medicii, indiferent de ramura medicinii pe care au ales sa o urmeze si profeseze, sa poarte manusi. Dar nu orice tip de manusi de unica folosinta, ci manusi de calitate.

In ziua de astazi, spre deosebire de anii dinaintea descoperii manusilor de unica folosinta, este absolut obligatoriu ca manusile de unica folosinta sa fie purtate atat in industria medicala, cat si in saloanele de infrumusetare, in centrele de educare, cat si in institutiile care ofera servicii alimentare sau de prelucrare a produselor alimentare si sanitare.

Nu mai este nici un dubiu ca manusile sunt absolut necesare, dar in anumite industrii calitatea manusilor este un factor foarte important, caci sanatatea noastra depinde de acest lucru. Si ar trebui sa fim foarte recunoscatori ca aceste produse exista. Desi uneori nu le acordam importanta, manusile de unica folosinta joaca un rol important in protectia noastra si atunci cand le achizitionam ar trebui sa fim foarte atenti la calitatea acestora. Alege manusi de unica folosinta de calitate, care sa va ofere toata protectia de care aveti nevoie in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *