Importanța menținerii covoarelor curate

Spălatul de covoare este o rutină importantă întrucât mizeria rămâne în cea mai adâncă fibră din materiale și să ai grijă de covoarele din casă este un factor important care contribuie la investiția ta pe termen lung în aspectul și mirosul casei tale. Schimbarea covoarelor este o sarcină foarte scumpă, astfel că trebuie să ai grijă de ele pentru a economisi bani.

Multe familii cred că aspiratul înlătură toate mizeriile și praful, dar multe zone problemă nu au parte de atenția pe care o merită. Acest lucru poate duce la o serie de factori de disconfort de la praf până la polen care declanșează alergii și astm. Să folosești aspiratorul este foarte bine, însă acesta nu elimină chiar totul din covor, așa că ar trebui din când în când să îți duci covoarele la o spălătorie de covoare sector 3.

Mai mult decât atât, spălatul covoarelor vine cu o serie de avantaje:

Elimină insectele foarte mici

În timp ce filtrele uriașe din covoare mențin mizerie, praf și alergeni, aceste particule sunt foarte atractive pentru insecte. În adiție, la temperaturi și un mediu favorabil, insectele vor roii către materialul din covor, iar dacă le permiți să stea prea mult, vor mânca fibrele și îți vor distruge investiția. De asemenea acestea creează un miros neplăcut în casă care este foarte deranjant, mai ales dacă ai musafiri.

Ajută la menținerea formei

Marginea murdăriei, nisipul și alte particule contribuie la uzarea și distrugerea fibrelor din covoare. În timp vei observa o distorsionare a formei sale. Cu o spălare constantă, împrospătezi și învii fibrele, iar covorul tău va arăta ca la început din nou.

Îți protejează sănătatea în fața covorului

Covoarele pot deveni dăunatăoare pentru sănătatea familiei tale și a invitaților tău. Acestea pot atrage alergeni, împrăștia bacterii, expunându-te astfel pe tine și familia ta la pericole. Într-o casă cu copii mici, animale de companie, sau chiar bătrâni, o întreținere constantă a covoarelor este esențială.

Pentru cele mai bune rezultate îți sugerez să mergi la o spălătorie de covoare din București cel puțin o dată pe lună. Acest lucru va păstra covorul tău aspectuos și mirosind frumos, de asemenea îi va păstra și valoarea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *