Piata de e-commerce, in crestere: Topul produselor preferate de romani

Comert electronic

Romania a inregistrat cea mai mare crestere a pietei de e-commerce la nivel european anul trecut, estimarile cresterii ridicandu-se la 2,8 miliarde de euro. Romanii fac cele mai multe cumparaturi in luna noiembrie, de Black Friday, topul fiind urmat de luna martie, iar apoi de luna decembrie.

  • Romanii nu pot trai fara gadgeturi

Cele mai mari vanzari s-au inregistrat pe piata electronicelor si electrocasnicelor, cu precadere gadgeturile. Afacerile in acest domeniu au mers in 2017 cu peste 30% mai bine comparativ cu anul precedent. Pe segmentul electro-IT&C valoarea cosului mediu a crescut de la 669 de lei la peste 800 de lei in 2017.

  • Produsele de imbracaminte si incaltaminte in topul cresterii vanzarilor

Urmatorul loc in clasamentul produselor in care romanii investesc cei mai multi bani se afla hainele si incaltamintea, afacerile din domeniu inregistrand o crestere de 22%. Articolele de incaltaminte cel mai bine vandute sunt incaltamintea, precum pantofii confectionati din piele pe Modlet.ro, raportul calitate-pret fiind un criteriu important pentru romani atunci cand fac o achizitie.

  • Domeniul mobilei in topul celor mai bine vandute produse

Locul al treilea al clasamentului este ocupat de obiectele de mobilier, avansul fiind de 12 procente in topul vanzarilor. Fie ca achizitia este facuta cu scopul crearii unui spatiu mai mare pentru depozitarea hainelor, fie pentru reamenajarea locuintei, cresterea consumului in acest sector a fost vertiginoasa. Cel mai bine vandute produse de mobilier fiind cele pentru living. Daca te afli printre cei care isi doresc un mobilier nou e bine sa stii ca piata online vine cu oferte fara cusur. Spre exemplu, gasesti masute de cafea la MobilaDmD ideale pentru orice tip de decor, ce pot fi utilizate si pentru depozitarea lucrurilor pe care doresti sa le ai la indemana.

Cresterea consumului pe anul precedent a fost alimentata de cresterea veniturilor, dar si de faptul ca dobanzile la depozite au fost mai mici. Spre exemplu, o familie cu venituri de aproape 3000 de lei in 2016 a incasat cu 450 de lei anul trecut, in timp ce pentru o persoana suma a crescut cu 180 de lei de la un an la altul, bani ce s-au dus in consum.

O alta sursa ce a contribuit in plus la cresterea vanzarilor au fost banii trimisi in tara de romanii din strainatate, sumele crescand la peste 3,2 miliarde de euro in 2017, dupa scadere drastica inregistrata in anii de criza.

Pentru 2018 estimarile specialistilor privind piata e-commerce din Romania prevad depasirea valorii de 3 miliarde de euro, ceea ce da mari sperante comerciantilor din online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *