Cum să alegeţi un rezervor de WC potrivit?

alegerea WC-ului

Când te decizi să renovezi baia de la 0, ori îți construiești o casă nouă, este necesar să faceți alegerile corecte în privința amenajării spațiului de baie. Un pas important este alegerea rezervorului pentru vasul de toaletă. Fie că aveți deja unul și simțiți că nu mai funcționează cum ar trebui, fie că vreți să achiziționați unul pentru renovare sau amenajare, trebuie să aveți ca punct de plecare alegerea unui model potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Pentru a face o alegere potrivită, JollyCluj vă invită să țineți cont de următoarele lucruri: modelul rezervorului, volumul de apă, designul rezervorului și materialul din care acesta este fabricat.

MODELE DE REZERVOARE

Pe piață se pot găsi trei modele principale: la înălțime, semiînălțime și modele încastrabile.

Rezervoarele la înălțime

Acestea sunt perfecte pentru spațiile restrânse dintr-un motiv evident: economia de spațiu. Se potrivesc de minune în apartamentele micuțe sau în băile de serviciu pentru că evită închiderea spațiului.

Rezervoarele la semiînălțime

În băile medii sau măricele, montarea unui rezervor la nivelul vasului de toaletă este posibilă, iar montarea în sine poate fi făcută chiar de dumneavoastră. Este un proces destul de simplu și nu vă dă bătăi de cap.

Rezervoarele încastrate

O soluție modern pentru cei ce au casa în construcție sau în renovare este achiziționarea unui rezervor montat direct în peretele din spatele vasului de toaletă. Pe lângă economia de spațiu, acesta creează un aer de încăpere modernă. Și acestea pot fi montate de către dumneavoastră, având la îndemână uneltele potrivite și vizionând un tutorial explicativ.

VOLUMUL DE APĂ

Pe lângă tipul rezervorului, un pas la fel de important este și volumul de spălare, care poate fi moderat și extins sau doar extins. Rezervoarele cu două trepte de lavaj ajută la economisirea apei, deoarece nu folosește toată apa în momentul acționării. Este mai scump decât unul cu o singură acționare, însă merită în ceea ce privește economia de apă.

DESIGNUL REZERVORULUI

În ceea ce privește designul, rezervoarele pentru vasul de toaletă pot fi de dimensiuni diverse și trebuie să se țină cont de: dimensiunile orificiului de evacuare, sistemul de fixare, tipul de mecanism și alte funcții în plus, pe care le puteți întâlni doar la anumite modele apărute pe piață. Dimensiunea conteaza în măsura spațiului disponibil și trebuie să fie în concordanță și cu dimensiunile vasului de toaletă, pentru a nu crea o discrepanță neplăcută la vedere.

MATERIALUL DE FABRICAȚIE

Materialul este un alt criteriu important. Acestea pot fi din ceramică sau ABS. Modelul clasic este reprezentat de cele fabricate din ceramică, iar cel modern și mult mai ușor este cel din ABS. Cel din ceramică se repară mai greu în caz de eventuale probleme, iar cel din ABS poate suferi anumite daune din cauza sensibilității la anumiți detergenți utilizați în curățarea băii.

Brandul Jolly are foarte multe modele de rezervoare în stoc, atât proprii cât și modele ce aparțin unor producători de talie mondială, precum Villeroy&Boch. Pentru a vă face o idee despre ceea ce are JollyCLuj.ro de oferit, vă invităm să explorați site-ul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *