Euramis Consulting sparge bariera muncii de la domiciliu

munca la domiciliu

Telemunca a prins inițial notoritate la sfârșitul secolului 20 cu creșterea computerelor personale și tehnologiilor de telecomunicații sofisticate. Cercetări specifice asupra modelelor și practicilor de telemuncă au apărut prima dată în anii 1970, atunci când Jack Nilles a regizat primul proiect de demonstrație a telemuncii cu fonduri parțiale de la NSF. În timp aceasta s-a dezvoltat foarte mult și au apărut tot mai mulți oameni care muncesc de acasă din diferite motive.

Gândește-te că potrivit unui studiu efectuat în Statele Unite ale Americii, în anul 2001, aproximativ 28.8 milioane de americani munceau de la domiciliu. În acel an reprezenta o creștere de 17% a telemuncii față de 2000. Gândește-te câți oameni muncesc acum de acasă având în vedere accesibilitatea pe care o avem acum la tehnologie și milioanele de locuri de muncă care s-au creat între timp o dată cu dezvoltarea acesteia.

În timp ce organizațiile oferă programe de muncă de la domiciliu, într-un număr mai mare decât am văzut vreodată, acceptarea și utilizarea acestor programe este încetinită datorită unor factori. Acești factori includ și lipsa unor cursuri de protecția muncii București.

La începutul secolului 21, o nouă cultură de muncă, „oricând, oriunde” a devenit tot mai populară. Continuarea avansării în tehnologia informației, proliferarea forței de muncă la nivel global și creșterea dorinței de a echilibra munca și familia sunt trei dintre factorii principali care vor ajuta la diminuarea barierelor actuale la o folosire mai răspândită a telemuncii. Cu implicarea economiilor de costuri ale unei organizații și creșterea flexiblității angajaților și productivității acesteia, telemunca a devenit o strategie excelentă de administrare a resurselor umane în multe organizații de top.

Pentru a oferi o soluție acestei probleme, cei de la Euramis Consulting au creat o platformă online specială pentru cei care vor să opteze pentru munca de la domiciliu. Astfel această problemă a fost îndepărtată și orice om care își dorește să muncească de acasă va fi capabil să o facă fără alte probleme. Securitatea muncii nu putea fi mai ușor de implementat într-o companie decât atât.

Deși mai durează până să revoluționeze forța de muncă din România, până la cotele la care se preconizează, prevalența aranjamentelor de telemuncă în organizațiile din zilele noastre se află într-o creștere continuă.

Dezvoltarea tehnologiei informației, proliferarea forței globale și creșterea dorinței de echilibru între carieră și familie sunt doar 3 dintre cei mai importanți factori care vor servi la amplificarea popularității muncii de la domiciliu. Organizațiile care înțeleg că munca este ceva ce trebuie făcut, nu un loc în care să ajungi și din care să plec și care se pregătesc adecvat pentru implementarea aranjamentelor de telemuncă, cu siguranță vor beneficia de o implicare crescută, productivitate îmbunătățită și satisfacția locului de muncă din partea angajaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *