Un balon – un zambet

baloane de nunta

Nu putem nega ca baloanele aduc zambete pe chipul oricarei persoane, fie ca este vorba de un copil sau de un adult. Baloanele sunt unele dintre cele mai vechi accesorii care au fost folosite de-a lungul timpului la evenimente pentru a decora salile atat pentru nunti, botezuri, aniversari sau petreceri de orice fel.

Urmatoarea idee mi-a venit dupa doua surprize pe care le-am facut colegei mele de birou si celei mai buneprietene a mea. Colega mea trecea printr-o despartire foarte urata, dupa o relatie de 10 ani si cu fiecare zi ce trecea o vedeam din ce in ce mai trista. Fiecare am trecut prin astfel de situatii si stim cat de greu este, iar un mic gest facut de o persoana draga ne poate schimba cu adevarat starea de spirit. Am incercat zile intregi sa o fac sa se simta mai bine, insa am jauns la concluzia ca este nevoie de un gest dragut care sa ii readuca zambetul pe buze, chiar daca este pentru scurt timp. Si ce este mai bun decat umorul in astfel de cazuri? Astfel, ca in una din zile, mi-a venit ideea de a umfla un balon, pe care am desenat o fata zambareata cu markerul si i-am luat decupat din numeroase hartii colorate o serie de flori din care am facut un buchet de flori de hartie. In momentul in care am ajuns la munca am intrat in firma tinand in fata balonul si cantand melodia „Don’t worry, be happy”. Intentia mea chiar si-a reusit scopul, deoarece colega mea a ras ore intregi si chiar a avut o zi plina de veselie. Deci, un balon – o serie de zambete. A doua intamplare care include baloane o reprezinta surpriza pe care i-am facut-o celei mai bune prietene a mea care implinea varsta de 30 de ani. Am vrut sa ii fac ceva deosebit de care sa isi aminteasca si peste ani, asa ca am umflat 30 baloane colorate cu care am mers la ea acasa si i le-am inmanat in timp ce i-am cantat „La multi ani!”. Bucuria de pe fata ei a fost una de nedescris si iarasi baloanele au reusit sa faca o persoana fericita, printr-un gest mic, insa de efect.

Si astfel mi-a venit ideea de a face oameni necunoscuti fericiti, fie doar si pentru cateva minute, intr-o zi. Un gest foarte mic, o investitie minima, pentru un zambet oferi unui necunoscut. Astfel, un grup de circa 10 persoane, ne-am mobilizat si am umflat sute de baloane pe care am mers si le-am oferit pe strada persoanelor necunoscute. Celor mici le-am oferit baloane cu heliu in forma de personaje de desene animate, adultilor baloane inscriptionate cu tot felul de mesaje precum „Zambeste!”, „Fii fericit!”, „Sa zambesti e gratis”, etc., sau chiar baloane pe care am desenat fete zambarete, iepurasi, catelusi, etc. Am oferit baloane trecatorilor pe strada, batranilor care stateau si se relaxau intr-o zi obisnuita in parc, am creat o arcada baloane si am pus-o la intrarea unui parc, am oferit baloane copiiilor de la locurile de joaca, persoanelor serioase care mergeau pe strada absorbite de gijile lor cotidiene, si va spun ca am reusit sa strangem sute de zambete sincere si calde.

A fost o idee mareata din punctul meu de vedere. Daca am reusit sa facem o persoana sa zambeasca iar persoana respectiva avea o zi proasta atunci ne-am indeplinit scopul. Toata lumea ar trebui sa zambeasca cel putin o data in zi. Intr-o lume plina de griji si de stres iata ca un simplu balon poate aduce un zambet pe chipul unei persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *