Avem nevoie de educaţie sexuală

Educatie Sexuala

Deşi educaţia sexuală este un subiect menţionat tot mai deschis în ultima vreme, am putea rămâne surprinşi cât de puţine persoane au abilitatea şi informaţiile necesare de a discuta despre aceasta în mod liber, fără inhibiţii şi folosind termenii adecvaţi.

Corectarea acestei deficienţe va dura probabil câteva decenii, deoarece în ciuda eforturilor de a transforma educaţia sexuală în materie şcolară, generaţiile mature de astăzi nu au beneficiat de niciun fel de îndrumare de specialitate în domeniu. Mulţi dintre noi au avut parte de câteva informaţii strecurate, cu multă jenă, de unul dintre părinţi sau fraţii mai mari, iar majoritatea s-au contaminat cu informaţii mai mult sau mai puţin corecte, obţinute pe sub mână, deci îndoielnice din punct de vedere ştiinţific. Toate aceste erori de informaţie au generat o imagine alterată, chiar viciată, asupra corpului uman şi a modului de manifestare specific fiecărui sex.

Din acest punct de vedere, înţelegerea domeniului vast al educaţiei sexuale ar putea fi un bun inceput. Este important ca orice copil, adolescent, tânăr şi apoi adult să cunoască şi să înţeleagă atât aspectele biologice, cât şi aspectele psihologice ale relaţiilor umane.

Cu siguranţă, mulţi ar aprecia dacă ar putea obţine informaţii pertinente, formulate de un specialist într-o manieră adecvată, adică de un medic sexolog. Pentru Bucureşti, poţi obtine informaţiile necesare, căutând ”sexolog Bucureşti” sau, mai direct, accesând www.sex-psi.ro.

Pentru cei care acordă importanţă cuvenită vieţii intime, discuţia dintr-un cabinet de sexologie va putea lămuri multe dintre aspectele intimităţii emoţionale psihice în cadrul unei relaţii sau a diferenţelor de comunicare între sexe. Cadrul adecvat oferit de atmosfera calmă şi relaxată a cabinetului va facilita o bună comunicare cu medicul sexolog, în deplină confidenţialitate.

Desigur, relaţia de încredere cu medicul sexolog se va putea dezvolta pe parcursul unei perioade de terapie a cărei durată depinde de personalitatea fiecărui pacient. O familiarizare minimă a pacientului cu anumite realităţi, comportamente, terminologie sau abordări ale problemelor din domeniul sexologiei este binevenită pe parcursul întregii terapii.

Pentru a conştientiza în mod corect problematicile cu care se confruntă, viitorii pacienţi (dar nu numai aceştia) sunt sfătuiţi să acceseze adresa www.sex-psi.ro, unde se vor putea informa în legatură cu domeniul sexologie şi multitudinea de subiecte conexe. Mai mult, aceştia se vor putea orienta cum să gasească un medic sexolog bun, dar mai ales vor înţelege la ce te poate ajuta un sexolog.

Discuţia cu specialistul sexolog vă ajută la verbalizarea problemelor personale, dar mai ales la înţelegerea legăturii dintre acestea şi calitatea relaţiei intime de cuplu. În funcţie de complexitatea diagnosticului, Individual sau în cuplu, pacienţii vor putea să scape de teama de a vorbi cu un terapeut de cuplu despre problemele sexuale şi despre cum pot fi soluţionate acestea, prin abordarea unor terapii specifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *