Importanța unui web hosting de calitate

Pachete de gazduire Claus Web

Fiecare site are nevoie de un loc în care să-și găzduiască fișierele, acest loc se numește Găzduire Web. Hosting-ul web este locul în care sunt stocate informațiile, fișierele și continutul care sunt afișate live pe website-ul tău. Aceste fișiere sunt stocate pe un computer la distanța, care este cunoscut ca și host. De aici vine și termenul de web hosting.

În momentul în care vizitezi un website, fișierele pe care acesta le creează îți sunt afișate în browser-ul web. Așa că, este vital important să alegi o găzduire web care să se potrivească nevoilor website-ului tău.

Găzduirea web este practic un loc închiriat pe un computer la distanța ce este deobicei încasat lunar sau anual.

Tipuri diferite de hosting

Găzduire Shared

Majoritatea website-urilor sunt pe o găzduire sau servere shared, iar acest lucru înseamnă că și fișierele altor website-uri sunt ținute în același loc.

Servere dedicate

Găzduirea pe server dedicat înseamnă că închiriezi un întreg computer sau server, loc în care website-ul tău va trăi. Nu există fișierele altei persoane pe acel server. Acest tip de găzduire este mai flexibilă, fiindcă ai control complet asupra configurării serverului. Poate să fie mai rapid și mai securizat, dar este cel mai des folosit de companii mai mari sau companii cu site-uri mari.

Cloud hosting

Acesta este un server virtual care este alcătuit din mai multe servere web fizice. Dacă unul eșuează, există un altul care să îi ia locul, ceea ce înseamnă că este mai de încredere decât serverele fizice și nu ar trebui să aibă momente în caare este picat. De asemenea acestea se dimensionează automat, astfel încât să facă față traficului crescut.

Ce să iei în considerare când cauți un hosting web de calitate

Downtime sau timp în care site-ul nu funcționează

Timpul în care site-ul este picat, sau downtime-ul este acea perioadă de timp în care website-ul tău nu fnucționează. Aceste momente pot fi programate sau neporgramate și se pot datora unui număr de motive. Când site-ul tău este picat înseamnă că vizitatorii tăi nu vor fi capabili să-șl vadă, iar fiecare minut în care site-ul nu funcționează poate însemna un potențial client pierdut. Dacă alegi o firmă profesionistă de hosting ar trebui să nu ai prea mult timp în care site-ul să fie picat.

Este inclus un email?

Având adrese de email asociate cu numele domeniului arată mai profesional și este mai în regulă decât să ai adrese de email pe hotmail sau yahoo. Pachetele bune de găzduire web includ și un număr de adrese de email.

Claus Web și hosting de calitate

Cei de la Claus Web ne pun la dispoziție o serie de pachete de găzduire web din care să alegem în care este precizat clar ce specificații are fiecare. Putem alege să mergem pe un cloud hosting, pe un server în cloud, găzduire web obișnuită, dar și servere dedicate de ce nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *