10 reguli de aur pentru o piele de bebelus

piele de bebelus

O piele frumoasă, sănătoasă, are nevoie de îngrijire zilnică. Urmează sfaturile noastre şi vei avea o piele strălucitoare, catifelată, suplă….ca de bebeluş!

Mă protejez de soare

Ştiu, nu e cazul încă pe gerul acesta dar, vara nu te expune la soare fără protecţie! Aplică o cremă solară cu un indice de protecţie adaptat tipului tău de piele. Crema solară trebuie aplicată de mai multe ori pe zi.

Săpunuri blânde pentru pielea mea

Pielea ta are tendinţa de a se usca mai ales după ce ai făcut duş? Ai grijă să alegi un săpun sau un gel de duş blând. Dacă acestea sunt prea decapante, riscă să provoace o uscăciune cutanată foarte inconfortabilă. Optează pentru săpunurile supergrase.

La duş

Încearcă să faci mai mult duş decât baie. Astfel, pielea ta nu va fi atât de deshidratată. De asemenea apa trebuie reglată la o temperatură potrivită: călduţă, nu foarte fierbinte! Dacă îţi place mai mult să faci baie decât duş, încearcă totuşi să nu stai foarte mult în cadă!

Arta tamponării

Înainte de a ieşi din cadă sau de sub duş clăteşte-ţi bine corpul cu puţină apă călduţă pentru a elimina orice urmă de gel de duş sau săpun. Apoi, uscă-ţi pielea prin tamponarea acesteia cu un prosop. Tamponează-ţi uşor cu prosopul picioarele, pieptul, braţele. Nu îţi freca pielea cu prosopul!

Reflexul hidratării

Iată un reflex pe care ar trebui să-l adopţi zilnic! După tamponarea delicată cu prosopul nu uita să-ţi hidratezi bine pielea cu ajutorul unei creme adaptate. Vei restaura astfel filmul hidrolipidic al epidermei tale. Orice tip de piele ai avea, aceasta trebuie hidratată!

Mă acopăr când este frig

Ai remarcat faptul că pielea ta este mult mai sensibilă iarna? Din cauza frigului, a vântului pielea se uscă! Acoperă-ţi gâtul şi mâinile!

Multă apă

Pentru a-ţi întreţine pielea, organismul tău are nevoie de hidratare. Ai grijă deci să bei lichide suficiente, în jur de 1,5l pe zi. Un pahar de apă la trezire, apă minerală de-a lungul zilei, un ceai de plante seara….

Mănânc sănătos şi echilibrat

Alimentaţia sănătoasă şi echilibrată este benefică întregului organism, inclusiv pielii. Ideal ar fi să consumi cinci fructe şi legume bogate în antioxidanţi în fiecare zi!

Un somn reparator

Dormind suficient pielea ta va radia de sănătate! Încearcă să dormi cel puţin 8 ore pe noapte şi pielea ta îţi va mulţumi!

Nu fumatului!

Dacă fumezi cred că ştii deja că fumatul nu este prietenul pielii tale! Fumatul îţi face pielea ternă şi accelerează îmbătrânirea. Nişte argumente bune pentru a renunţa la fumat nu crezi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *