Mituri despre amanete

Avem obiceiul de a mai frecventa amanetele. Unii dintre noi vrem sa lasam anumite bunuri de valoare, altii vrem sa le cumparam. cumparam argint, aur, telefoane mobile, laptopuri si alte bunuri de valoare din amanet atunci cand vrem sa le cumparam la un pret mai mic. Si le vindem atunci cand avem nevoie de o suma de bani si nu avem de unde sa facem rost. Nu spun acum ca toata lumea merge prin amanete, insa, foarte multi o fac.

In cele ce urmeaza vreau sa va vorbesc putin despre cateva mituri legate de amanete.

Un prim mit ar fi faptul ca doar oamenii saraci amaneteaza. Ei bine, nu este deloc asa. O multime de oameni foarte bogati ajung sa amaneteze. Si nu pentru ca nu ar avea bani, ci pentru ca vor sa „scape” de anumite obiecte de valoare pe care nu le mai folosesc, care nu le mai plac. Sunt case de amanet care primesc ceasuri de lux, opere de arta, aur, argint, etc. La acestea vin zilnic oameni care stau foarte bine din punct de vedere financiar. O casa de amanet care primeste obiecte de acest gen este Amanet A.G.S. Daca ai bunuri de valoare pe care vrei sa le vinzi, deoarece nu mai sunt pe placul tau, aici vei primi un pret chiar foarte bun. Pe Casa-Amanet.com ai toate detaliile.

Un alt mit care circula e faptul ca amanetele sunt pline de bunuri furate. Este drept ca de multe ori bunurile din amanete sunt furate, insa, marea majoritate dintre ele sunt lasate de catre adevaratii proprietari. Acum, depinde mult si de tara. In America, de exemplu, mai putin de 1% din bunurile din amanet sunt furate. Nu am gasit statistici din Romania, dar inclin sa cred ca procentul e ceva mai mare fata de alte tari. Insa, asta este o alta discutie.

Preturile sunt aproximativ la fel in toate amanetele. Ei bine, acesta este doar un mit. Sunt unele amanete care ofera preturi mai mari sau mai mici decat altele. Insa, daca ai mers o data intr-un amanet si ai primit un pret foarte bun la aur, nu inseamna ca vei primi la fel si la electronice. E bine sa frecventezi mai multe case de amanet pana cand sa te hotarasti si sa te asiguri ca ai ales casa de amanet cu cel mai mare pret. Si, nu uita sa treci si pe la Amanet A.G.S. daca vrei sa iti vinzi/amanetezi bunurile la preturi foarte bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *