Tranzitia de la viata independent la caminul de batrani

Mutarea din propria locuinta si de la viata obijnuita intr-un azil de batrani poate fi o problema pentru marea majoritate a batranilor iar experienta poate fi una dureroasa si plina de dezorientare. De asemenea, aceasta poate provoca sentimente de tristete si de vinovatie in randul familiei, problema care cantareste cel mai mult in randul membrilor familiei atunci cand i-au o decizie privind un apropiat de-al lor. Azilul de batrani Domnesti din Bucuresti explica celor interesati de aceasta problema de ce situatii se pot lovi si cum pot solutiona tranzitia intr-un mod mai eficient. Caminul, are o vasta experienta in acest domeniu si a ingrijit de-a lungul timpului sute de rezidenti de toate varstele.

De ce trebuie sa tineti cont cand sunteti interest de un azil de batrani?

Pentru a face mai usoara tranzitia sunt necesare o serie de informatii privind casa de ingrijire a batranilor dar si al serviciilor azilului de batrani.  Informatiile relevante trebuie sa cuprinda detalii privind programul de vizitare. Multe camine de batrani au un program fix si in anumite cazuri destul de riguros privind vizitele, desi familia nu il poate intelege sau nu este de acord cu el acesta are un scop important: odihna rezidentilor. Cereti informatii privind programul de mese si incercati sa efectuati o vizita in acea perioada. Ideea de a servi masa impreuna cu un membru al familiei ofera un sentiment de confort si de asemenea puteti observa si calitatea mancarii sau daca eventual regim alimentar este respectat.

O alta idee pe care o puteti aborda pentru a facilita tranzitia este sa acordati o perioada pentru a petrece o zi sau chiar o noapte cu acel membru internat intr-un camin de batrani. Un azil nu este asemenea unei inchisori, odata trimis acolo nu mai poate iesi. Total fals! Puteti petrece o zi alaturi de acea persoana luand masa in oras, vizitand membri familiei, mergand la cuparaturi sau chiar petrecand o noapte in propria locuinta. Nu in ultimul rand va mai puteti interesa si de alte facilitati precum cabul tv sau permisiunea de a avea in posesie un telefon cat si despre modul in care medicamentatia si ingrijirea este oferita.

Adaugati propria personalitate camerei de azil

O parte dintre aceste case de ingrijire pentru batrani seamana intr-un oarecare procentaj cu un spital iar o personalizare familiala conteaza enorm pentru o acomodare usoara. O planta, o vaza, o poza cu cei dragi poate oferi un confort enorm. De asemenea, un televizor, un radio sau un mp3 cu muzica preferata poate reprezenta un avantaj important pentru starea de spirit. Nu in ultimul rand, intrebati personalul daca puteti aduce si alte obiecte mai voluminoase pentru a spori confortul ,precum scaunul preferat.

Cu toate ca azilele de batrani va vor oferi  paturi si cearceafuri, multi oameni prefera sa aduca propria lor lenjerie de la domiciliu. Chiar si adaugarea unei pilote preferate sau a unei fete de perna poate oferi o mangaiere importanta si poate crea o atmosfera mult mai primitoare. Luati in considerare aducerea si de camasi de noapte, deoarece acestea sunt mult mai confortabile. Daca membrul familiei dvs. are placerea de a citi, sa tricoteze sau sa rezolve puzzle-uri de cuvinte incrucisate atunci oferitii toate aceste resurse pentru a-si desfasura activitatea cat mai confortabil.

Nu in ultimul rand analizati cu atentie preturile azilului de batrani pe care il gasiti important, cereti detali privind aceste costuri si faceti o analiza privind serviciile care sunt oferite. Este o buna idee sa va imprieteniti si cu ingrijitorii din locatie pentru a ii cunoaste mai bine si pentru a afla rapid informatii privind persoana apropiata voua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *