6 ingrediente pentru mentinerea siluetei

Ştiaţi că 6 ingrediente sunt absolut indispensabile atunci când vine vorba despre menţinerea siluetei? Aţi apelat deja măcar la două sau trei? Bravo! Dacă nu, mergeţi repede la cumpărături!

Ceaiul verde. Ceaiul verde este ideal pentru menţinerea siluetei deoarece teina pe care o conţine creşte metabolismul de bază (ardem mai multe calorii chiar şi la masă). De asemenea, taninii săi frânează asimilarea grăsimilor, catechinele (polifenoli specifici) modifică repartizarea corporală a grăsimilor şi luptă împotriva acumulării acestora la nivelul abdomenului. EGCG-ul său (epigalo- catechină- galat), întăreşte capacitatea hormonilor care controlează apetitul. Consumaţi între 3 şi 4 ceşti de ceai verde pe zi între mese, fără zahăr, bineînţeles.

Fulgii de ovăz. Aceştia pot fi consumaţi alături de brânză, supă, pâine, etc. Datorită conţinutului lor remarcabil de fibre solubile, aceştia favorizează senzaţia de saţietate şi captează o parte din grăsimile alimentare pentru a le elimina în mod natural. Doza potrivită: o lingură la fiecare masă.

Scorţişoara. Toate sunt bune în această mirodenie. Datorită unui flavonoid pe care îl conţine, HCMP, care facilitează acţiunea insulinei, scorţişoara ajută la reglarea glicemiei şi la limitarea cantităţilor de zahăr. Savoarea sa dulce permite folosirea sa în locul zahărului pentru a îndulci fără calorii compoturile şi brânza. Scorţişoara merge foarte bine alături de carnea de porc sau alături de felurile de mâncare orientale. De asemenea, consumând doar o jumătate de lingură de scorţişoară pe zi, veţi ajuta la controlarea glicemiei.

Ardeiul iute. Numeroase studii au fost efectuate asupra substanţei capsaicina, substanţă care conferă ardeilor gustul iute, arzător. S-a demonstrat că această substanţă creşte consumul energetic. Pentru a profita de efectele benefice ale ardeiului iute, puteţi consuma un piure de ardei iuţi.

Mărul. Un măr pe zi ajută la menţinerea siluetei şi ţine la distanţă kilogramele în plus, a demonstrat un recent studiu american. Persoanele care mănâncă un măr înainte de a mânca paste consumă la final mai puţine calorii decât cele care au avut altceva pe post de gustare înainte de masă. Merele au un conţinut ridicat de fibre care sunt foarte hrănitoare. În plus, antioxidanţii din mere ajută la prevenirea sindromului metabolic, o boală cauzată de excesul de grăsimi de pe abdomen.

Uleiul de măsline. La fel ca şi fructele de Avocado, uleiul de măsline are un aport de „grăsimi bune” care conferă senzaţia de saţietate şi vă „îmblânzesc” apetitul. Dar uleiul de măsline nu este doar un aliat pentru siluetă. Uleiul de măsline posedă şi virtuţi anti-inflamatorii – inflamaţiile cronice din organism sunt legate de sindromul metabolic. Stropiţi salatele cu ulei de măsline şi veţi creşe puterea antioxidantă a legumelor!

Să vedem care vor fi ingredientele pentru menţinerea siluetei pe care le preferaţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *