Inel de logodna cu diamant de calitate?

inel cu diamant

Sa spunem ca esti pe cale sa-ti ceri iubita in casatorie si te confrunti cu alegerea inelului de logodna perfect. Ce faci in aceasta situatie? Ei bine eu iti recomand alegerea unui inel de logodna cu diamant de pe www.e-ring.ro. Cu siguranta iti pui intrebarea: Cum fac sa aleg un inel de logodna cu diamant de calitate?

Ei bine, in primul rand trebuie sa iti cunosti diamantele. Diamantele tind sa fie alegerea traditionala in ceea ce priveste inelele de logodna datorita faptului ca rezista mult si ca se potrivesc cu orice. Nu iti recomand sa deviezi de la diamant, doar in cazul in care stii ca iubita ta iubeste o alta piatra mult, mult, mult mai mullt sau si-a marturisit ura pentru diamante.

Cand alegi un diamant fii atent la cei 4 factori:

  1. Taietura
  2. Carate
  3. Culoare
  4. Claritate

Alege taietura sau forma potrivita a diamantului Exista mai multe modalitati de a taia un diamant si tipul de taietura influenteaza stralucirea diamantului. Taietura care produce cea mai mare stralucire este rotunda (sau taietura brilianta), in timp ce taieturile radiante si printesa sunt bune la ascunderea defectelor. Mai exista si taieturi in forma de inima, para, perna si asa mai departe.

Forma ovala arata cel mai bine cu pietrele mai mari si arata mai mare decat taietura rotunda. O taietura de calitate este mai importanta decat greutatea sau un grad de culoare extrem de clar: un diamant, la fel ca un reflector de drum, straluceste inapoi in directia din care a venit si aceasta stralucire se sparge putin in acest proces.

Foloseste karatele pentru a determina greutatea sau dimensiunea generala. Karatele se refera la unitatea de masura a unui diamant, se refera mai mult la greutate, decat la dimensiune. Karatele sunt imparte in 100 de puncte, ce sunt defapt masura procentajului de karate pe care diamantul o are. Spre exemplu daca un diamant este de 75%, este 0,75 dintr-o karata. Diamantele cu mai multe karate inseamna in general ca sunt mai mari si sunt mai scumpe.

Ia in considerare daca iti doresti un diamant colorat sau transparent. Culoarea diamantelor variaza considerabil si majoritaea oamenilor prefera un diamant colorat in alb pentru inelul de logodna. Culorile sunt gradate de la D (transparente si rare) si cel mai de calitate diamante vor fi undeva la F si H. Cu toate acestea toate gradele de ala D la I sunt aproape identice cand sunt puse pe inel.

Sfat : in general incearca sa eviti diamantele care sunt sub gradul H in culoare, in timp ce sunt observabil de galbene.

In ultimul, dar nu cel din urma rand, nu uit de caracterul practic al unui inel. Daca iubita ta este un tip careia ii plac mediile exterioare, ia in considerare un inel care este capabil sa faca fata cu uzura unor activitati constante. Cu cat este mai sus pozitionat diamantul pe inel, cu atat mai usor este sa-l agate in haine, par, echipament si asa mai departe. Incearca sa cauti un inel cu diamantul mai mic pentru o fata activa si un diamant mai mare pentru o fata careia ii place moda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *