Poposeste la Casa Lus si viziteaza Bucovina

Daca vrei sa evadezi din rutina cotidiana si vechile obiceiuri. Daca vrei sa fii fata in fata cu traditiile, stilul de viata, ce sunt demult pierdute in alte parti ale lumii, Bucovina este locul perfect pentru toate aceste lucruri.

De fiecare data cand simti nevoia de a experimenta ceva nou, ai putea face o calatorie in trecut. Daca vrei sa stii modul in care lumea obisnuia sa traiasca, sa afli mai multe despre traditii si credinta, te invit in Bucovina.

Bucovina este cea mai atractiva si vizitate zone turistice din Romania. Nu este de mirare ca aceasta zona, faimoasa astazi in intreaga lume, a primit premiul international Pomme d’Or in anul 1975. Monumentele cu o arhitectura veche impreuna cu frescourile din aceasta zona au fost listate de UNESCO printre toate monumentele de arta universale.

Frescourile manastirilor pictate in nord sunt unele din cele mai pitoresti comori din Romania. Plasate printre scenariile muntilor ce le inconjoara in sate cunoscute pentru modul lor traditional de viata. Fiecare frescou spune o poveste biblica diferita pe peretii sai pictati in interiorul si in afara manastirilor, de asemenea si pe tavanul din interior.

Cand vizitezi Romania este necesar sa iei calea nordului, fiindca experienta pe care o vei avea merita din plin.

Recomand sa faci un popas la Vatra Dornei, pentru relaxare si cateva drumetii prin munti, dar si de privelisti uimitoare. Locul perfect pentru un popas, in apropiere de Vatra Dornei, inconjurat de mediu prietenos si primit cum se cuvine de gazdele calduroase, gasim Pensiunea Casa Lus, o pensiune Vatra Dornei agroturistica de 4 margarete.

Casa Lus este o pensiune diferita, cu un aspect interior colorat si deosebit si un aspect exterior rustic si modern in acelasi timp. Casa Lus este locul perfect pentru o vacanta la munte de neuitat.

De indata ce te-ai bucurat de cateva zile de relaxare la Casa Lus, te invit sa pornesti intr-un tur al manastirilor din Bucovina.

Prima data, iti recomand Manastirea Humor, o manastire fondata de cancelarul Theodor Bubuiog in anul 1503, este mica, avand un pridvor lat deschis arcuit pe 3 parti. La fel ca si Manstirea Moldovita, Manastirea Humor pare sa pluteasca, un motiv pentru care este atat de admirata de specialisti.

Urmatoarea manastire pe care ti-o recomand este Manastirea Voronet, cunoscuta si sub numele de Capela Sixtina din Est, a fost construita in 3 luni si 3 saptamani, inanul 1488 de Stefan cel Mare si pictata pe exterior in timpul lui Petru Rares. Aceasta este minunata fiind pictata in exterior de culoarea atat de renumita, acel albastru de Voronet.

Acestea nu sunt singurele manastiri faimoase din zona, ci mai avem si Manastirea Moldovita, dar si manastirea Sucevita, doua manastiri extraordinare ce merita vizitate.

Cu siguranta nu vei pleca din Bucovina fara amintiri placute si fara sa inveti ceva nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *