Cum sa fii propriul tau instalator

In timp ce rezolvarea problemelor ce tin de instalatia ta sanitara poate fi un proiect grozav, nu dureaza mult pana ce casa ta va fi inundata de apa in cazul in care ai gresit. Cu toate acestea pentru a evita astfel de dezastre m-am gandit sa iti dau cateva sfaturi. Iata ce trebuie sa stii pentru a incepe:

Propriul meu instalator : Ce trebuie sa stiu pentru a evita dezastre.

Exista cateva proiecte pe care poti sa le faci singur acasa, fiind foarte distractive si iti ofera o rasplata destul de buna, daca pur si simplu te bagi si inveti din mers. Apoi mai este munca de instalator sanitar. Invatand sa iti repari o teava cand curge sau sa iti inlocuiesti toaleta poate sa-ti economiseasca multi bani, insa joaca de-a instalatorul poate deveni un dezastru destul de repede daca nu esti ataent.

In timp ce unele probleme pot fi evitate, multe cosmaruri sunt inevitabile, mai ales daca ai o instalatie sanitara proasta sau veche. Chiar si asa exista anumiti factori care trebuie luati in considerare inainte de a incepe problemele pentru a le minimiza.

Cunoasterea instalatiei

Un lucru foarte important este ca inainte de a incepe orice proiect de instalator, chiar si strangerea unei tevi, ar trebui sa localizezi toate valvele de inchidere a apei si sa stii ce controleaza acestea. Chiar daca ai un sistem care a fost foarte bine gandit, ai putea avea valve de inchidere a apei pentru fiecare baie de exemplu.

Majoritatea acestor valve sunt gasite in beci, desi unele ar putea fi ascunse spre exemplu dupa un mare rezervor expansiune hidrofor 80 l. Daca nu esti sigur ce controleaza o anumita valva, pur si simplu inchide-o si incepe sa deschizi robinetii si sa tragi apa la toalete.

Mai important decat atat, trebuie sa stii intotdeauna unde este valva principala a casei. Deobicei este exact in locul in care intra apa in casa. Ia in considerare cea mai rapida ruta catre acea valva. Ai putea sa fii nevoit sa fugi pana acolo.

Intelegerea casei tale

Inainte de a incepe un proiect de instalator, chiar si unul minor, este inteligent sa te gandesti la sistemul tau sanitar ca la un intreg. Cerceteaza si incearca sa inveti cateva lucruri despre bazele in a fi un instalator sanitar, cum ar fi functia unei tevi de aerisire, cat de mare ar trebui sa fie liniile de scurgere si cat de mult loc are nevoie teava de scurgere. Apoi aplica aceste cunostinte in propria ta casa, incercand sa vizualizezi instalatia sanitara.

Daca ai un beci neterminat, vei avea o vedere mai buna. Incearca sa te gandesti care pereti au tevi in ele si pe unde iasa din casa linia principala de deseuri . Cu cat ai mai multe informatii din acest domeniu, cu atat mai putin intimidante vor fi lucrurile pentru tine, si cu atat mai usor va fi sa intelegi orice problema.

Inainte sa inchei articolul as vrea sa-ti spun sa ai intotdeauna la tine mai multe unelte decat ai nevoie, fiindca este o treaba care nu o poti face fara destule unelte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *