7 motive pentru care sa mancati mere

femeie care mananca mere

Merele nu vă mai atrag, nu mai doriţi să le consumaţi? În acest articol vă prezentăm 7 motive care ar trebui să vă determine să le consumaţi în continuare!

Merele aduc alimentaţiei voastre un aport de vitamine, minerale şi oligoelemente, fiind o adevărată sursă de beneficii nutriţionale!

Motivul numărul 1: pentru a păstra un zâmbet frumos. Chiar dacă merele nu curăţă în realitate dinţii, mâncând şi mestecând un măr însă, veţi stimula saliva, lucru ce va ţine la distanţă cariile, reducând concentraţia de bacterii din gură.

Motivul numărul 2: pentru stimularea minţii. Un măr pe zi stimulează şi cizelează memoria! Cuercetina, un antioxidant care se regăseşte mai ales în coaja mărului este recunoscută ca fiind chiar şi mai eficace decât Vitamina C. Aceasta protejează foarte bine creierul împotriva stricăciunilor provocate de oxidare.

Motivul numărul 3: pentru a vă proteja împotriva cancerului. Cercetătorii de la o universitate americană au studiat mai mulţi compuşi printre care şi cizii triterpenoizi – care se regăsesc în coaja merelor şi care au o acţiune extrem de puternică împotriva dezvoltării celulelor canceroase în ficat, colon şi la sân.

Alte studii efectuate au demonstrat faptul că anumite extracte de mere ar putea reduce numărul şi mărimea tumorilor mamare.

Motivul numărul 4: pentru degajarea arterelor. Nu numai strugurii protejează împotriva bolilor cardiovasculare, ci şi merele! Un studiu efectuat la o universitate franceză, a demonstrat că un consum pe termen lung de acizi fenolici care se regăsesc în mere şi struguri reduce eficacitatea acumulării de materii grase pe pereţii arterelor. Consumând aceste fructe sub formă de suc, veţi asimila mult mai bine anti-oxidanţii.

Motivul numărul 5: pentru a ţine medicul la distanţă. Se spune că un măr pe zi ţine medicul departe. Adulţii care consumă în mod regulat mere, suc sau compot de mere sunt cu de 27% mai puţin susceptibili de a prezenta un sindrom metabolic – o asociere de probleme de sănătate legată de nişte boli cronice, cum ar fi diabetul sau bolile cardiovasculare.

Motivul numărul 6: femeile care mănâncă cel puţin un măr pe zi, sunt ţinute departe de diabetul de tip 2. Fibrele solubile care se găsesc din plin în mere, joacă un rol major în reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Motivul numărul 7: un campion la categoria vitamine. Mărul conţine foarte multe tipuri de vitamine. Cele din grupa C sunt cele mai numeroase, dar mai conţine însă şi multe altele: Vitaminele din grupa B – B1, B2, B3, B5, B6, B9, din grupa E şi provitamina A – caroten. Trebuie să reţineţi: coaja mărului conţine mai multă Vitamina C decât pulpa sa! Curăţaţi bine mărul şi umpleţi-vă de vitamine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *