5 dureri pe care ar trebui să le ascultaţi

durere de piept

Durerea nu trebuie să fie neglijată niciodată, deoarece întotdeauna are sens, este un semn prevestitor. Iată o mică listă cu durerile mici care nu ar trebui să vă lase doamnelor să vă culcaţi pe o ureche şi care vă vor determina să consultaţi medicul.

O durere în piept. Contrar ideilor preconcepute, şi femeile au inima fragilă iar bolile cardiovasculare sunt şi în cazul femeilor printre principalele cauze ale decesului. O durere persistentă în piept, respiraţia grea sau orice fel de durere în partea de sus a corpului ar trebui să vă determine să consultaţi cât mai urgent medicul.

Doctorii sunt de părere că dacă toţi oamenii ar asculta tot ce le transmite corpul lor, aceştia s-ar ţine deoparte de tot ceea ce înseamnă nelinişti şi suferinţe inutile.

O durere puternică de dinţi. Dacă simţi o durere puternică, acută de dinţi, acest lucru înseamnă că unul  nervul dintelui care vă doare este deteriorat.

Consultaţi cât mai repede medicul dentist! În caz contrar, bacteriile prezente în gură vor ataca nervul … care va durea şi mai tare!

Un punct dureros în abdomen. Dacă aveţi impresia că ceva vă străpunge în partea dreaptă şi o durere violentă vă sâcâie, vă veţi gândi fără nicio urmă de îndoială la o criză de apendicită! Totuşi, cel mai adesea, acest tip de durere este semnul prezenţei unui chist ovarian. Acesta nu este foarte periculos, dar dacă nu consultaţi medicul, pot apărea alte complicaţii. Mergeţi deci cât mai repede cu putinţă la medicul ginecolog!

O durere de spate. Nimic mai banal decât o durere de spate mai ales atunci când am depus un efort mai mare, aţi spune unii. Nu-i aşa? În mod normal, un anti-inflamator şi puţină odihnă ar trebui să ajute la dispariţia durerii. Însă, dacă durerea persistă şi dacă mai este însoţită şi de furnicături  la degetele de la picioare, s-ar putea ca unul din discuri să comprime nervul spinal.

Iată de ce este important să consultaţi medicul pentru ca nervul vostru spinal să nu fie deteriorat definitiv.

Un picior care doare şi care este umflat. Pulpa piciorului este sensibilă, umflată şi roşie? Este inutil să masaţi locul dureros! Masajul va accentua durerea! Consultaţi un medic cât mai repede cu putinţă, deoarece s-ar putea să suferiţi de tromboză venoasă. Este vorba despre un mic cheag de sânge care este blocat într-una din vene. Şi dacă se eliberează, s-ar putea să ajungă până la plămâni. În felul acesta va bloca procesul de oxigenare. Aveţi deci nevoie de un tratament care să fluidizeze sângele şi care să distrugă cheagul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *