Previne si intarzie aparitia ridurilor

riduri

Ştiţi foarte bine că aceste semne ale îmbătrânirii care apar gradual pe faţă sunt inevitabile. Dar inevitabilul poate fi întârziat puţin cu ajutorul unor gesturi simple!

Iată deci 10 sfaturi care vă vor ajuta să luptaţi împotriva lor şi să aveţi cât mai mult cu putinţă o piele care arată tânără.

  1. Fugiţi de soare! Poate că aţi auzit acest lucru de foarte multe ori, dar îl mai repetăm încă o dată: razele soarelui provoacă pielii probleme, pagube, fiind incluse aici şi ridurile. Evitaţi deci expunerea la soare atunci când este foarte puternic, între orele 11 şi 16. Evitaţi de asemenea şi saloanele de bronzat.
  2. Vara, la mare, la plaja, purtaţi o pălărie cu boruri mari şi bluze cu mâneci lungi, largi.
  3. Cu cel puţin 15 minute înainte de expunerea la soare, aplicaţi o cremă cu factor de protecţie de cel puţin 30. Crema de protecţie ar trebui să fie folosită şi iarna! De asemenea, ar trebui să vă asigutaţi că produsul pe care l-aţi ales asigură şi o protecţie împotriva razelor UVA şi UVB.
  4. Nu fumaţi sau lăsaţi-vă de fumat. Tabagismul provoacă radicalii liberi care duc la apariţia unor riduri premature. Ţigările pot priva organismul de Vitamina C, un element nutritiv, de care pielea are nevoie pentru a părea cât mai bine hidrtataă.
  5. Faceţi mişcare în mod regulat. Mişcarea practicată în mod regulat, asigură un mai bun flux sanguin înspre piele, care va profita în acest fel de un bun aport de oxigen şi de elemente nutritive esenţiale.
  6. Mâncaţi cât mai sănătos. Alimentele sunt cele care vă furnizează vitaminele şi mineralele de care organismul vostru – inclusiv pielea, are nevoie pentru a rămâne sănătoasă.
  7. Aveţi grijă de piele! Aceasta trebuie să fie mereu hidratată! Uscăciunea cutanată ofileşte celulele pielii, fapt care duce la formarea ridurilor fine sau a ridurilor. Aplicaţi în mod regulat o loţiune hidratantă. Chiar dacă loţiunile hidratante nu împiedică apariţia ridurilor, acestea au avantajul de a conferi pielii un aspect mai sănătos.
  8. Încercaţi să dormiţi suficient. Ştiţi deja că păreţi foarte obosiţi atunci când nu dormiţi suficient. Dar, o lipsă a somnului cronică este şi mai rea! Aceasta se vede pe faţă, prin pielea care devine ternă şi prin pungile de sub ochi.
  9. Încercaţi să diminuaţi cât mai mult stresul! Stresul poate avea un efect negativ asupra colagenului, o proteină care conferă pielii forţa şi elasticitatea. Faceţi mişcare, yoga, masaj, vizionaţi emisiunea preferată sau mergeţi la plimbare!
  10. Dormiţi pe spate sau variaţi poziţiile de somn! Riduri de somn pot apărea pe faţă dacă dormiţi de ani buni în aceeaşi poziţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *